ضمن ادای احترام به شما مخاطبین محترم اولین مطلب در این وبلاگ را با موضوعی که نوعا شایع در میان سئوالات مراجعین محترم می باشد آغاز می نمایم
هرچه از عمر این وبلاگ می گذرد برخی نقص های آن نیز جلوه گر می شوند ، از جمله این موارد عدم تدقیق کافی و پوشش هر دسته مسائل فراملی ، حقوق داخلی و متفرقه است که برای تقویت این محورها تغییراتی را صورت داده ایم .
امروزه در عرصه اینترنت داخلی با پدیده های متعددی روبرو هستیم که به نوعی جدال میان حریم شخصی و حریم عمومی قابل تعبیر است . منظور از حریم شخصی مجموعه مسائلی هستند که اصولا در میان افراد قرار داشته و نبایست بدون شرایطی ( خاص ، که مهترین آن رضایت فرد می باشد ) وارد آن گردید . ومنظور از حریم عمومی مسائل کلی و نظامات یک جامعه است ، که غالبا بیشتر مورد توجه حاکمیت بوده و ابزارهای متعددی برای آن اندیشیده است ( از نیروهای انتظامی و نظامی تا مقامات قضایی ) . با این توصیف می توان نوعا دو گونه سایت یا وبلاگ را به لحاظ ارتباطات یافتن به این موضوع در اینترنت تقسیم نمود ، مواردی که زمینه کاری آنها در رابطه با مسائل عمومی کشور رقم می خورد مانند سایت های خبری ، یا عمومی و مواردی که با توجه به نوع هدف خود ضرورتا وارد حریم شخصی افراد می گردند ، از جمله این نمونه ها سایت های وبلاگ های شخصی سایت های دوست یابی و روابط اجتماعی ، سایت های همسر یابی و دیگر مواردی از این قبیل می باشد . در این راستا نوع خاصی از این سایت های اخیر که امروزه فعالیت های بیشتری و توجهات بیشتری را در مجموع می طلبد سایت های موسوم به همسر یابی است ، که ضرورتا سعی می گردد دیدی جامع از این مراکز را توصیف نمود .
استاد دکتر هرمیداس باوند در مصاحبه با یکی از نشریات کشور از جمله راهکارهای احقاق حق برای خانواده های زندانیان اعدام شده در عربستان را پیگیری قضیه از طریق شورای حقوق بشر طرح نمودند ، در این راستا سعی داریم با بیانی از این نهاد تازه جان گرفته ریز مجموعه ملل متحد اشاراتی گذرا به ساختار و روش کار آن داشته باشیم .
یکی از موضوعات بسیار مهم و ضروری در روابط اجتماعی ما مساله کنترل درونی است که نیازمند توجهی مضاعف از سوی افراد از یک سو و از سوی دیگر مدیریت عمومی جامعه است تا با طرح زمینه های افزایش کنترل درونی ، وجود این معیار را در سطح اجتماع افزایش دهند .
هر کار نیازمند طراحی استراتژی و مقاصد مشخص می باشد که در نقطه از کار بایستی این با توجه به آن استراتژی و نگاه اولیه به بررسی وضعیت حاصله و اصلاح آن پرداخت در این پست با توجه به اهداف اولیه طرح تاسیس این وبلاگ به بررسی وضعیت دو ماهه این وبلاگ می پردازیم تا معایب را شناخته و به اهداف نزدیک سازیم .
از جمله نهادهایی که در حقوق بین الملل دارای تاثیر گذاریهای خاص و جهت دهی ویژه ای است دیوان بین الملل دادگستری است، که دارای فعالیت های ارزشمندی برای پژوهشگران و علاقه مندان به مباحث فراملی است . هر چند با توجه به سیستم بایگانی دقیق دیوان آراء و نظریات دیوان در سایت مرکزی این نهاد که واقع در آدرس ذیل است به تفکیک سال بر دو زبان انگلیسی و فرانسه جمع آوری شده اما در هر صورت به دلیل نگارش این آراء به زبان غیر فارسی استفاده از این موارد شاید دشوار باشد بر این اساس یکی از کتاب هایی که به ارزشمندی این آراء و وجود خلأ در این زمینه آگاهی داشته است کتاب آراء و نظریات مشورتی دیوان بین الملل دادگستری که در دو مجلد تحت گروهی به سرپرستی دکتر ضیائی بیگدلی به نگارش در آمده است . در این پست سعی بر معرفی این کتاب را به شما علاقه مندان داریم .
اصولا یکی از موضوعات مهم در زندگی شخصی افراد و حتی زندگی جمعی در یک جامعه و حتی زندگی در جامعه بین المللی مبحث انتساب یک موضوع به یک فاعل است ، این موضوع در مواقعی که رابطه مستقیم و عینی بین عمل و فاعل وجود داشته باشد مشکلی بروز نخواهد کرد ، اما وقتی نتوانیم بین عمل و فاعل ارتباط مستقیم و عینتی بیابیم ، هرکس به لحاظ زاویه نگرش خود و ملاکی که برای انتساب یک عمل دارد ، به معیار سازی می پردازیم . اما اهمیت این موضوع در جایی حادث می گردد که فردی با معیار بسیار سطحی و غیر منطقی موضوعی را به یک فرد یا جامعه یا کشور استناد بنماید و منجر به تمسخر بین المللی و بروز دیدگاه منفی به کشوری گردد ؛ مثلا بیان دارد از آنجا که در فلان کشور فرد معتادی وجود ندارد ، در نتیجه حاکمان آن کشور توزیع کننده مواد مخدر در جهان هستند . این بیانات یک خدمتگذار ملت به نوعی ایده طرح پستی با عنوان بررسی قابلیت انتساب را با تمرکز در معیار مطروحه در سطح داخل و در مقابل سطح فراملی ایجاد نمود که البته این دال بر این است که کلیه کشور های جهان از این ملاک سود می براند ، زیرا آنچه باعث بروز رفتار می گردد مساله نگرش ( سیاست ) و نوع ابزار های آماده ( امکانات نرم میزان قدرت اقتصادی و سخت میزان تجهیزات نظامی ) می باشد که تعیین کننده جنس رفتارها است . ( برای مقایسه ذهنی رفتارهای کشور گوآتمالا و کشور ژاپن در عرصه بین الملللی را مورد قیاس دهید یا در عرصه داخلی رفتارهای قابل بروز از یک فرد ثرتمند را با یک فرد زیر خط فقر ) . در رویه بین المللی دو قضیه در رابطه با معیار قابلیت انتساب بنوعی شاخص هستند که اولی رای دیوان بین الملل دادگستری در قضیه عملیات نظامی و غیر نظامی ایالات متحد در نیکاراگوئه و دومی ملاک منطوق رای دیوان بین المللی یوگوسلاوی سابق در قضیه تادیچ است . با توجه به اینکه این مباحث دارای دو بعد فنی تخصصی و عمومی ما با تاکید بر بعد عمومی آن سعی بر ارائه معیاری داریم ، تا حداقل مخاطبین محترم بتوانند با افق دیدی بهتری به مساله انتساب بنگرند .
در داخل کشور وبلاگ ها و وب سایت های متعددی در رابطه با حقوق ، وکالت ، و مشاوره حقوقی تاسیس و راه اندازی گردیده اند اما یکی از محل های که از تاسیس آن زمان زیادی نمی گذرد سایت مشاور حقوقی آنلاین است که در این پست به توصیفی اجمالی از آن می پردازیم .
همیشه بایستی دقت داشت که از افرادی نظریات تخصصی خواست که از حیث ضوابط مجاز برای ارائه همچون نظراتی باشند ، این موضوع که به نحوه وسیعی در جامعه فعلی مورد غفلت واقع گردیده است ، باعث حدوث اختلال در اعمال و رفتارها و گاها شکست در کسب نتایج لازم می گردد ، و بی ارزش شدن رجوع به متخصصین و اهل فن و بی رغبتی متخصصین در ارائه نظرات دقیق و مناسب می گردد . این موضوع را با بازگویی جریانی از ممد آقا مورد توجه قرار می دهیم .
با توجه به مواجه شدن با سالروز ولادت آخرین امام شیعیان ملقب به قائم آل محمد ( علیه اسلام ) و شادمان شدن فضای عمومی کشور که جای خرسندی بسیار را دارد بر آن شدیم با درنظر گرفتن مفاهیمی که در این سالروز غالبا به صورت مکرر توسط صاحبان رسانه و افراد دارای تریبون در رابطه با انتظار بیان داشته می شود مصاحبه ای را با جناب پهلوان با تاکید بر موضوع انتظار داشته باشیم . ایشان در این پست نگرشی جدید را به مفهوم انتظار بیان می دارند که بدون توجه به زمینه مورد انتظار دارای تحلیلی جامع از ابعاد مفهوم انتظار است . مطالعه این پست را به کلیه علاقه مندان به مباحث روش شناسی کارکردگرایانه از مسائل توصیه می نمایم .
از جمله مسائلی که نوعا هر داوطلب مقطع آموزش عالی با آن در گیر است مبحث منابع آزمون می باشد که به نظر می رسد موضوعی فراگیر در میان تمام رشته می باشد . در این راستا به توجه به رویکرد جدید که ادامه مطرح می شود شاید بتوان به نوعی بر این معضل فایق آمد . هر چند این پست به جهت معرفی منابع برای مقطع دکتری حقوق بین الملل عمومی نگاشته شده است ولی سعی در معرفی یک سیستم را دارد تا بتوان آنرا برای دیگر رشته ها اعمال نمود .
از جمله مسائلی که امروزه به عنوان یک معضل ( البته به زعم برخی ها نمایش مجانی یا طریقه ای کاهش جرم ) مساله اجرای مجازات اعدام به صورت علنی است که هر از چند گاهی با انتشار مقالاتی و یا نمایش عکس هایی از سیل عظیم جمعیت تماشاچی مورد توجه در فضای وبلاگ ها و وبسایت ها قرار می گیرد ، ما نیز با توجه به اهمیت این موضوع سعی آنرا در ادامه پی می گیریم .
مطلب این پست در رابطه با اجلاس های ریودوژانیرو است که احتمالا شما با این واژه به خاطر شرکت رئیس جمهور کشور در حدود یک هفته پیش به نوعی آشنا هستید . اما ما در این پست قصد پرداختن به این سفر و حاشیه های آن نداشته و تنها به محتویات این اجلاس خواهیم پرداخت موضوعی که ای کاش در این کشور بیشتر مورد توجه برنامه ریزی و اجرا قرار گیرد . در واقع از این رهگذر بیان بایستی یکی از حق های نسل سوم حقوق بشر که حق بر توسعه پایدار است را نیز مورد توجه قرار دهیم . مطالعه این مطلب را به تمامی علاقه مند به برنامه های توسعه یابی تحت نظام ملل متحد توصیه می نمایم .
غالبا مرسوم است که در کشورهای جهان مفاد قانونی اساسی خود را به کودکان و دانش آموزان فرا می آموزند تا بدانند آنچه از حیث قانونی دارا هستند . اما متاسفانه در کشور ما این جریان تا آن زمان که ما درس می خواندیم معمول نبوده و از وضعیت جاری نیز اطلاعاتی در دست نیست . اما به هر صورت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حقوقی را برای شما هم میهنان عزیز بر شمرده است که دانستن آن خالی از لطف نیست .
یکی از موضوعات مورد توجه در حقوق بین الملل مساله ارتباطات دیپلماتیک و کنسولی است ، که اتفاقا این زمینه یکی از زمینه های قدیمی مطرح در میان ملل می باشد . در این راستای اهمیت این موضوع حقوق بین الملل برای آن کنوانسیون هایی مورد طرح قرار داده است که این معاهدات اغلب تدوین کننده قوانین عرفی مورد رفتار در میان ملل در طی سالیان دراز می باشد . در این راستا یکی از مهمترین معاهدات در این زمینه کنوانسیون 1963 وین می باشد که دارای مقررات متعددی در رابطه نحوه ارتباطات دیپلماتیک و ضوابط رفتاری پایه ای برای دولت های طرف معاهده است که امروزه به دلیل تعدد دولت های طرف این کنوانسیون و نظام رفتاری واحد ، به نظر می رسد که این محتویات کنوانسیون دارای خصیصه عرف بین المللی نیز هستند .
یکی از قضایای که در رابطه با رعایت محتویات و تشریفات مندرج در این کنوانسیون نزد دیوان بین الملل دادگستری مورد طرح قرار گرفته است قضیه براداران لاگراند می باشد که به نظر می رسد تا حدودی دانستن آن برای شما مخاطبین محترم مفید باشد.
تا کنون مطالبی که در این وبلاگ نگاشته شده است با توجه به عقاید و نظرات شخصی نویسنده محترم هدایت و جهت دهی گشته است ، اما پس از اصرار های فروان جناب پهلوان به عنوان مرشد و اقدامات علمی ایشان که منجر به ترس و اضطرار در نویسنده محترم گشت ، نویسنده محترم مجبور شدند تا پستهای با محوریت ایشان را مورد نگارش قرار دهد . در این راستا با توجه به اصرار جناب پهلوان در سرآغاز همین بحث ، مطلب امروز را با مجادلات جناب پهلوان با ممد آقا مورد نگارش قرار می دهیم .
از جمله کتاب های که به نحوی شایسته توانسته است ، مبحث بنیادین حقوق بین الملل یعنی معاهدات را مورد بررسی قرار دهد کتاب گرانقدر حقوق بین الملل معاهدات اثر استاد به حق حقوق بین الملل کشورمان جناب دکتر هدایت الله فلسفی که در این راستا به توصیفی مختصر از اثر ایشان می پردازیم.
.: Weblog Themes By Pichak :.